Walesi sajtos metélt recept
Hozzávalók: - fél kg liszt - 20 dkg teavaj - 2,5 dl tejföl (zsírossal az igazi:) ) - 4-5 tojás sárgája - tej a kifőzéshez - só - ízlés szerint sajt
Elkészítés: A fél kiló lisztbe belevágsz 12,5 dkg vajat, egy csipet sóval meghinted, rákanalozod a tejfölt, majd a tojássárgákat is hozzáadod. Ebből a masszából tésztát gyúrsz, jó alaposan dolgozd el, kivál fel-, illetve alkar erősítő, ráadásul nem épp diétás jellege miatt akaraterősítő is lehet, ha megállod hogy nem fogsz belőle csípni:).
Tehát jól kidolgoztuk (a tésztát meg magunkat is) és hosszú ujj vastagságú hengereket csavarunk belőle (ezt pici gyerekek eszméletlen lelkesen csinálják, akinek van ilyen tüneménye, ne nélkülözze a segítséget:)). Ezeket kb 6 cm hosszúságúra vagdaljuk el, majd forró sós tejben kifőzzük a tésztánkat.
Miután leszűrtük (nem öblítjük!), egy tálra rakjuk, a lereszelt sajttal gazdagon meghintjük, és leöntjük a maradék felforrósított vajjal! Tálaljuk és lazán bezsebeljük a családtagok, barátok elismerő mosolyát.
Tanácsok: Fűszeres sajttal is finom, lehet egy kis sonkával, szalonnadarabokkal gazdagítani!
Elkészítési idő: 80 perc
|