Palacsinta forralt borban recept
Hozzvalk: A palacsinthoz: 3 tojs, 3 dl tej, 30 dkg liszt, 2 dl szdavz, csipet s, kevske cukor, a stshez pedig olaj. A „forralt borhoz”: 1,5 kg narancs, fl liter des bor, 10 g vaj, mz s cukor, egy vanlia rd, nhny szem szegfszeg, fahj.
Elkszts: A palacsinta hozzvalit sszekeverjk, llni hagyjuk, majd 10-12 palacsintt stnk belle. A narancsot nagyvonalan meghmozzuk, hogy sehol se maradjon rajta fehr rsz. A gerezdeket egyesvel kivgjuk, itt se maradjon hrtya a szeletkken. A levet is a tlba csorgatjuk, sszegyjtjk. Egy nagyobb serpenybe szrunk nhny evkanl cukrot, mzet. Amint olvadni kezd, hozzntjk a narancs-szeletkket s a narancslevet, meg a bort is. J alaposan kiforraljuk, majd tszrjk. A narancs hst beletltjk a palacsintkba, amelyeket ngyrt hajtjuk s egy tzllba rakosgatjuk. A levet visszantjk a serpenyben, hozzadjuk a vajat is, megfszerezzk. Kicsit forraljuk, hogy az zek jl sszerjenek. jra leszrjk, hogy ezttal a fszerektl is megszabaduljunk. A narancsos-boros mrtst a palacsintkra ntjk, mg egy kis mzzel bebortjuk a tetejt s egy negyed rra kzepesen meleg stbe toljuk.
|