Buche de Noel (Fatrzs) recept
Hozzvalk: A tszthoz: 6 evkanl cukor 6 tojs 3 evkanl kaka 6 evkanl rtesliszt 3 evkanl rum kshegynyi szdabikarbna
A krmhez: 15 dkg cukor 3 tojs 3 evkanl kaka reszelt narancshj 20 dkg vaj
Elkszts: A cukrot a tojssrgjval s a szdabikarbnval habosra keverjk, majd beledolgozzuk a kakat, a lisztet, vgl vatosan belevegytjk a kemny habb vert tojsfehrjt is. A masszt akkora, stpaprral kiblelt stlemezre ntjk, hogy ujjnyi vastag tsztt kapjunk. Kb. 10 perc alatt megstjk. Tiszta ruhra bortjuk, a paprt lehzzuk rla, s rummal meglocsoljuk. A ruha segtsgvel tbbszr ki-be tekerjk. Felcsavarva hagyjuk kihlni. A krmhez a cukrot a tojssal s a kakaval habosra verjk, narancshjjal zestjk, majd gz fltt sr krmm keverjk. Langyosra htjk s kikeverjk a puha vajjal. A sztnyitott pisktatekercset megkenjk a krm felvel, sszetekerjk, majd kvl is bevonjuk a kakakrmmel. A krmet villval berovtkoljuk, hogy „fakrget” kapjunk. Szeletels eltt legalbb 8 rra htszekrnybe helyezzk.
|