Sacher torta recept
Hozzvalk: 4 tojs,
10 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
14 dkg tcsokold,
7 dkg finom liszt.
A tetejre: 10 dkg hzi srgabaracklekvr,
12 dkg tcsokold,
12 dkg cukor,
1 teskanl olaj,
4 evkanl vz
Elkszts: A vajat a cukorral habosra keverjk. Hozzadjuk a megolvasztott tcsokoldt s alaposan elkeverjk. Egyenknt hozzadjuk a tojsok srgjt s tovbb keverjk. A tojsfehrjt a maradk cukorral kemny habb verjk s kanllal a masszba forgatjuk. Vgl beleszitljk a lisztet. A tsztt kivajazott, zsemlemorzsval behintett 22 cm tmrj tortaformba simtjuk s 170 fokos stben kb. 1 rt stjk. Kihlve rcsra bortjuk s megkenjk a megmelegtett srgabaracklekvrral. A mzhoz a csokoldt darabokra trdeljk, lbosba tesszk az olajjal egytt s kis lngon (mg jobb, ha vzgz fltt) melegtjk. Hozzadjuk a vizet s a cukrot, llandan kevergetve sszeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejt s oldalt. Megszilrdulva szeleteljk. |