Falafel recept
Hozzvalk: 44 dkg csicseribors 1 kis fej vrshagyma 1 tojs 2 ek aprtott petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 mk rlt koriander 2 mk rlt kmny 1 tk stpor olaj
Elkszts: A csicseriborst tvlogatjuk s megmossuk, majd ngy-tszrs mennyisgû hideg vzbe ztatjuk nhny rra vagy akr egsz jszakra. Msnap leszûrjk, jl lecspgtetjk, majd turmixgpben finomra õrljk. Hozzadjuk a tojst, a finomra vgott vrshagymt, az sszenyomott fokhagymagerezdeket, a petrezselymet, a kmnyt, 1 evõkanl vizet s a stõport. Tovbbi 10 msodpercig turmixoljuk, amg durva masszt kapunk. Lefedve 30 percig pihentetjk. A falafelmassza ppozott evõkanlnyi adagjaibl gmbket formlunk, s kzzel kinyomjuk belõlk a flsleges folyadkot. Mly, vastag alj ednyben kzepes lngon felhevtjk az olajat. A falafelgolykat nagy kanllal vatosan az olajba tesszk, 3-4 percig stjk õket. Amelyik aranybarnra slt, azt szrõkanllal vatosan kiszedjk az olajbl
Tancsok: Az ze kedvrt szoktam belekeverni egy kevs mustrt is.De az alaprecept a fenti.
|