Tlttt csirke
Igazi htvgi vendgvr csemege ez az nycsikalnd eledel. Egy jl tslt ropogs tlttt csirke bmulatosan jl mutat a tertett asztal kzepn. Burgonyaprvel, vagy prolt rizzsel ajnljuk.
Tlttt csirke
Hozzvalk:
 - 1 db stni val kb. 80 dkg-os csirke - 2 evkanl olaj vagy 3 dkg zsr Tltelkhez:
- 2 zsemle - 2 egsz tojs - 1 kiskanl reszelt vrshagyma - 2 evkanl olaj, vagy zsr - zldpetrezselyem - majornna - s - trtt bors Elksztse:Szp stni val fiatal jrct vesznk erre a clra. Mr a tiszttsnl gyeljnk arra, hogy bre szt ne szakadjon! Keznkkel gyesen a br al nylva elvlasztjuk a brt a comb- s a mellehstl. A csirkt kvl- bell gyengn beszzuk, kevs majornnval fszerezzk. Tltelk elksztse:a zsemlt tejben megztatjuk, kicsavarjuk, jl sztmorzsoljuk. A zsron megpirtjuk a hagymt, hozzadjuk a csirke elkapart mjt, a zsemlt, a nyerj tojst, st, borsot, aprra vagdalt zldpetrezselymet. zls szerint adhatunk bele kevs prolt gombt is. A tltelket egyenletesen a br al tltjk, egszen le a comb tvig, amg a br fel van nyitva, vagy a csirke hasregbe nyomkodjuk, a nylst a vgn sszetzve. Kzzel eligaztjuk, a kimaradt tltelket a belsejbe tltjk. A tlttt csirkt nagysgnak megfelel kis tepsibe vagy lbasba helyezzk, forr zsiradkkal lentjk. Nem tl forr stben stjk. Idkzben kevs vizet is nthetnk al, s a zsros lvel sts kzben locsoljuk. Stsi ideje 50-60 perc. Sts utn 10 percig pihentetjk, csak azutn vgjuk fel. sszevarrni nem szksges, mert a tojs a tltelket sszetartja. Nehzsgi fok:  |